Index Vakbarát Hírportál

Magyarországra költözhet a Nemzetközi Energiaügynökség

2014. november 19., szerda 07:23

A Világgazdaság szerint nem kizárt, hogy 2017-ben Párizsból Budapestre költözteti székhelyét a Nemzetközi Energiaügynökség (IEA), a nemzetgazdasági miniszter ugyanis a kormány határozata szerint felkínálhatja a szervezet számára a budapesti Mészáros utca 48-54. alatti ingatlant, mégpedig ingyenes használatra.

Ha az ügynökség elfogadja az ajánlatot, a nemzetgazdasági miniszternek a Magyar Közlönyben publikált határozat szerint gondoskodnia kell az ingatlan felújításának, berendezéseinek, fenntartási és karbantartási kiadásainak, sőt, az ügynökség költöztetésének költségeiről is - írja szerdai cikkében az újság.

"Megerősíthetem, hogy az IEA vezetősége jelenlegi telephelyének bérlete 2017-ben lejár, a szervezet 29 tagországa pedig számos lehetőséget vizsgál azzal kapcsolatban, hogy ezt követően hol működjön a központunk" – válaszolt a Világgazdaságnak az IEA hírekért és közkapcsolatokért felelős vezetője. Greg Frost hozzátette, hogy a székhellyel kapcsolatos összes döntést az ügynökség elnöki testülete hozza meg. A döntés 2015-ben megszületik.

Rovatok