Index Vakbarát Hírportál

3,5 milliót fizethet a Btel

2014. november 20., csütörtök 14:49

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 3,5 millió forint felügyeleti bírság megfizetésére kötelezte a Business Telecom Nyrt.-t (BTel), mert a társaság ismételten nem tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségeinek.

Rövid időn belül ez a második felügyeleti bírság, amit kapott a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában jegyzett távközlési szolgáltató társaság.Az MNB 2014 szeptember végén már figyelmeztette aBTelt a tájékoztatással kapcsolatos jogszabályi rendelkezések betartására, illetve a feltárt jogszabálysértések miatt 2,5 millió forint felügyeleti bírságot szabott ki rá.

Az MNB a most közzétett határozatában felszólította a társaságot, hogyhaladéktalanul, de legkésőbb egy munkanapon belül tegyen közzé rendkívüli tájékoztatást a saját kibocsátású értékpapírjára vonatkozó vételi vagy eladási opcióról, illetve megbízásról és ezek teljesüléséről. Szintén legkésőbb egy munkanapon belül aBTelnek tájékoztatnia kell az ellene megindított peres eljárásról.

Az MNB hangsúlyozza, hogy a kibocsátónak a rendkívüli tájékoztatások keretében minden olyan szabályozott információt közzé kell tennie, amely az érintett értékpapírok értékét vagy hozamát, illetve aBTelmegítélését közvetlenül vagy közvetve érinti.

Az MNB legutóbb november 13-án szólította fel aBTelt rendkívüli közzétételre azzal kapcsolatban, hogy a társaság szolgáltatása országosan 22 órán szünetelt.

Rovatok