Index Vakbarát Hírportál

836 milliós fizetés, 257 milliós ingatlan: itt van a NAV toplistája

2014. december 8., hétfő 08:42

836 millió forintos volt a tavaly a NAV-nak bevallott legnagyobb, bérből származó jövedelem, ezt az összeget egy üzletviteli tanácsadással foglalkozó vállalkozás fizette ki. Százmillió forint feletti osztalékjövedelemmel összesen 237 magánszemély rendelkezett, a legnagyobb elérte a 3,7 milliárd forintot.

Az ingatlanértékesítésből származó legnagyobb jövedelem 257 millió forint volt, ezt egy észak-budapesti magánszemély szerepeltette bevallásában. Árfolyamnyereségből négy adózó jutott egymilliárd forint feletti jövedelemhez, a legnagyobb elérte a 2,7 milliárd forintot. A legmagasabb vállalkozói személyi jövedelemadót, 32,3 millió forintot egy ügyvéd számolta el.

A NAV közleménye szerint az elmúlt évi személyijövedelemadó-bevallások adatai szerint összességében 32 milliárd forinttal csökkent a fővárosi és a Pest megyei magánszemélyek adóterhe, miközben összjövedelmük több mint 109 milliárd forinttal nőtt.  Az egy főre jutó összevont jövedelmek területenkénti megoszlását vizsgálva a fővárosban a XII. kerületiek (Hegyvidék), Pest megyében pedig Telki lakosai kerestek a legjobban. A legkevesebb jövedelemmel a XV. kerületben (Rákospalota–Újpalota–Pestújhely) élők, valamint a tatárszentgyörgyiek rendelkeztek.

Rovatok