Index Vakbarát Hírportál

Jelentős leépítésbe kezdett az OBI

2014. december 11., csütörtök 08:14

Magyarországon leépítést tervez és teljesen átszervezi itteni cégét az OBI – írja a Világgazdaság csütörtöki száma.

Az Index információja  szerint szerdán több tucat alkalmazottat rúgtak ki az  OBI -központból. Névtelenséget kérő forrásunk elmondása szerint 2-3 hete idejött egy német bizottság, akik felmondtak a német ügyvezetésnek, és átvették az irányítást. A szerdai elbocsátás előtt állítólag belső interjúk is voltak a vállalatnál, ezek januárban folytatódnak. Forrásunk szerint esetenként megalázó stílusban zajlottak ezek a beszélgetések. Végül elbocsátották például az informatikusokat. 

Az OBI barkácslánc beszállítóitól származó értesülései szerint a csehországi leányvállalatnál végrehajtott átalakítás példája alapján itt is megszűnik a helyi beszerzés, amit Németországból fognak intézni. A magyarországi beszállítók aggódnak a jövő miatt, nem tudván, ki fog tárgyalni velük a későbbiekben.

Az OBI Hungary Retail Kft. az újság fentiekkel kapcsolatos kérdéseit nem kommentálta, csupán annyit közöltek, hogy valóban folyik átszervezés, de az áruházak tovább üzemelnek.

A cég magyarországi 28 áruháza közül négy tavaly csatlakozott a hálózathoz. A márciusban nyílt győri egység saját beruházás, míg a budakalászi, a fóti és a soroksári 2012 végéig a magyar piacról kivonult Bricostore-tól került az OBI-hoz. Így a társaság átlagos alkalmazotti állománya a tavaly előtti 1638-ról 1869-re emelkedett.

Rovatok