Index Vakbarát Hírportál

Fel kellett függeszteni az Audi állami támogatását

2015. január 8., csütörtök 08:10 | aznap frissítve

Fel kellett függeszteni a győri Audi 40 milliárd forintos állami támogatását - írja a HVG. A gond, hogy a kormány eredetileg a valóságosnál jóval kisebb támogatásról értesítette Brüsszelt: 2011-ben hivatalosan 14 milliárd forintot mondtunk be, miközben valójában 40 milliárdot ítélt meg a cégnek a kormány, amit viszont hivatalosan csak 2013 szeptemberében jelzett. Akkor, amikor a támogatás egy részét már meg is kapta a cég. 

A bejelentés késlekedése miatt Brüsszel jogszerűtlennek tartja a támogatást, és az Audi-dossziét besorolta a be nem jelentett támogatási ügyek közé. 

A jóval nagyobb támogatásról egyébként a hazai közvélemény is lényegében csak véletlenül, egy Brüsszeli vizsgálati dokumentumból értesülhetett, amiben az Európai Bizottság jelezte, hogy részletes vizsgálatot indít az ügyben.

Egyelőre nem éppen világos az sem, hogy az állami támogatás megugrásával párhuzamosan maga az Audi-beruházás miért drágult meg. Erre sem a cég, sem pedig a Külgazdasági és Külügyminisztérium nem válaszolt a HVG megkeresésére. 

Rovatok