Index Vakbarát Hírportál

Nem mernek sok pénzt adni a frankért

2015. január 15., csütörtök 14:05 | aznap frissítve

Szélsőséges a napon belüli ingadozás, brutálisan gyengül a forint – mondták budapesti pénzváltók, akiket a frankárfolyamról kérdeztünk. Egyelőre kivárás van, és sokan tartanak attól, hogy holnapra visszaesik az árfolyam.

Egy Deák téri üzletben 265 forintért vették, 320-ért adják a frankot. A központban azt mondták: az árfolyam nagyon hektikus, napközben is változnak áraik (ahogy mindegyik megkérdezett üzletnek is). „Szélsőséges a napon belül is az ingadozás” – mondták. Szerintük a forint hetek óta gyengül, a csütörtöki fejleményeknek világpiaci, és nem hazai gazdasági oka van. Nem érzékeltek tolongást, kivárás van – mondták.

Holnapra várható, hogy feldolgozza a piac a sokkot

– mondták egy Nyugati téri pénzváltó üzletben, ahol 262 forintért vesznek, 365-ért adnak el svájci frankot. Ők azt mondták: arra számítanak, holnap már 270 felett fogják venni a frankot, de egyelőre nem akarnak magasabb árfolyamot meghatározni, nehogy váratlanul lezuhanjon az árfolyam. Bár hetek óta gyengült a forint, csütörtökön egy nap alatt sokszorozódott meg a gyengülés mértéke, amit az üzletvezető „brutálisnak” nevezett.

"Tartunk attól, hogy visszaesik az árfolyam, nem merünk sokat fizetni érte" – fogalmaztak egy Keletinél található üzletben a frankról. Ők is kivárást érzékelnek. 261 forintért veszik, 326-ért adják el a frankot.

Rovatok