Index Vakbarát Hírportál

Lázár nagyra becsüli az RTL kiegyensúlyozottságát

2015. február 12., csütörtök 12:04

„Fontos európai érték a sajtó szabadsága és a média függetlensége, a Bertelsmann-csoport elveit, így a kiegyensúlyozottságot és a semlegességet a Magyar Kormány nagyra becsüli" – írta írásbeli válaszában Lázár János az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó kérdésére.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a kormány tavaly augusztus óta folyamatosan kap formális és informális jelzéseket arról, hogy az Európai Bizottságnak nem tetszik a kimondottan az RTL-t büntető reklámadó, és kötelezettségszegési eljárást akarnak indítani. Lázár így november óta több alkalommal tárgyalásokat folytatott a céget tulajdonló, luxemburgi székhelyű Bertelsmann-csoport vezetőivel, és „közösen áttekintették a cég magyarországi befektetéseinek helyzetét”.

Lázár szerint „a Bertelsmann-csoport a tárgyalások során mérlegelést érdemlő javaslatot tett", amellyel kapcsolatban a kormány még kialakítja az álláspontját. A miniszter szerint ugyanakkor a megállapodás növelheti a befektetők bizalmát is Magyarország iránt. Lázár válaszában azt írta: „A Bertelsmann-csoporttal folytatott megbeszélések során az RTL magyarországi műsorpolitikája fel sem merült.”

Rovatok