Index Vakbarát Hírportál

Pályaudvarokra menekülhetnek a boltok

2015. február 24., kedd 08:14

A Pénzcentrum.hu cikke szerint könnyen lehet, hogy a vasárnapi zárva tartás miatt megszaporodnak majd a boltok a pályaudvarokon. A törvény szerint ugyanis itt semmi akadálya nincs annak, hogy a kiskerláncok vasárnap is nyitva tartsanak.

Bár eddig Máv-ingatlanban egyedül a Budapest-Déli pályaudvaron volt a CBA-nak egy ezer négyzetmétert meghaladó üzlete, a legtöbb pályaudvar alkalmas egy nagyobb bolt befogadására. A lap értesülése szerint ezzel a Máv is tisztában van, és nyitottak is a kiskerláncokkal való együttműködésre. Konkrét tárgyalásokról ugyan még nincs szó,

de a Máv tervezi különféle kiskerláncok megkeresését.

A lap cikke azt is megemlíti, hogy Nyugat-európai országokban bevett gyakorlat, hogy a pályaudvarok és a repterek a hétvégi bevásárlás gyűjtőpontjai. Ennek ellenére érthető, hogy eddig nem települtek tömegével pályaudvarokra a boltok, hiszen a potenciális MÁV-ingatlanok java része műszaki szempontból nagyon rossz állapotú, jelentős beruházást igényel. Így az évek óta érvényes plázastop és vasárnapi zárva tartásról szóló szabályozás kellett ahhoz, hogy az opció egyáltalán felmerüljön.

Rovatok