Index Vakbarát Hírportál

Tokaj-hegyalján nyitva lesz a Coop vasárnap

2015. március 21., szombat 10:08

Kinyitnak az Uni Coop élelmiszerlánc üzletei a világörökségi területnek számító Tokaj-hegyaljai borvidék három településén, Sátoraljaújhelyen, Tarcalon és Szerencsen vasárnap – írja az Észak-Magyarország. Egy olvasónk a cikk megjelenése után írta, hogy Szerencsen a Spar is nyitva lesz vasárnaponként.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei napilapnak Pásztor Istvánné, a cég kereskedelmi igazgatója azt nyilatkozta:

egy törvényt kormányrendelettel nem lehet módosítani, a kedden elfogadott törvénymódosításból pedig még nem vették ki a világörökségi területeket a kivételezettek köréből. 

Pásztor Istvánné a lapnak azt mondta, egyeztetett az érintett települések jegyzőivel, és arra jutottak, hogy továbbra is nyitva maradhatnak vasárnaponként a boltok, a dolgozók pedig megkapják a száz százalékos pótlékot. 

A lap azt is kiszúrta, hogy a Penny Market honlapján egyértelműen vasárnapi nyitva tartást jelez a világörökségi területi üzleteinél, míg a megye más településein nem.

Azzal kapcsolatban, hogy az Uni Coop a jelenlegi szabályok alapján valóban nyitva tarthat-e vasárnap, megkerestük a Nemzetgazdasági Minisztériumot is, a válaszukat közöljük, amint megkaptuk.

Rovatok