Index Vakbarát Hírportál

Begyújtották a kereskedők a forintrakétát

2015. április 20., hétfő 15:41

Hétfő délután kettő óra körülre már 298 alá erősödött a forint árfolyama az euróval szemben. Reggel tíz körül még bőven 301 felett volt az árfolyam, de aztán hirtelen az egekbe repült fel a forint, mintha a befektetők rakétával lőtték volna fel, derült ki a Portfolio cikkéből.

Mindezek mellett az már egyáltalán nem meglepő, hogy remek a tőkepiaci hangulat, senki nem aggódik, a részvények is új erőre kaptak, ráadásul nemcsak a forint, hanem a regionális társai, például a lengyel zloty is óriásit lazul ma, lengyel testvéreink pénze 3,5 éve volt ilyen erős: akinek ma délelőtt volt egy fölös eurója, nem örülhetett annyira, hiszen csak valamivel kevesebb mint négy zlotyira tudta becserélni, ha egyáltalán megtalálta a lengyel pénzt valahol a sztratoszféra magasságában.

A régió pénzeinek erősödését egyébként úgy tűnik, hogy nem egy adott hír, hanem az általános gazdasági helyzet javulása okozta. Mondjuk az lett volna inkább meglepő, ha pont a forint marad ki az áprilisi szokásos általános lazulásból, ezzel a Snoop Dogg-dallal kívánunk neki kellemes pihenést, erősödést!

Rovatok