Index Vakbarát Hírportál

Stadionokat exportálna Garancsi cége

2015. április 22., szerda 11:36

A stadionépítés jól eladható exportcikk is lehetne, ezzel versenyképes lehet a Market Építő – mondta a Napi.hu-nak adott interjúban Scheer Sándor, a nemrégiben Garancsi István érdekeltségébe került Market Építő Zrt. társtulajdonos-vezérigazgatója.

Szerinte idén 15-20 százalékos árbevétel növekedés várható és már nagyon közel tudnak kerülni a válság előtti szinthez. Jelenleg négy külföldi helyszínen versenyeznek megbízásért, nyár végéig eldől, hogy végül hol építhetnek. Az újépítésű lakások piacára is terveznek belépni, hiszen itt mintha már emelkedő kereslet mutatkozna.

Vizsgálják, hogy műszakilag és a szervezésben hogyan tudják majd ezt elkezdeni. Arra számítanak, hogy megrendelőik elsősorban nagy ingatlanfejlesztők lesznek, akik majd beindítják a lakáspiacot is. Emellett a házak, középületek felújítása eddig elmaradt, vagyis ráadásul, beindult az ingatlanpiac, ami azzal jár, hogy a külföldi ingatlanbefektetők is visszatérhetnek – ez növelheti a rendelésállományt a magasépítési piacon.

Scheer szerint látni mozgást az irodapiacon is – új irodáknak kell épülniük, hiszen csökkent az üresedési ráta is. Jól alakulnak a turizmus statisztikái, ami azzal járhat, hogy beindulnak a szálloda építkezések is. A társaság továbbra is a versenypiacon tervez megélni, idénre már 47 milliárd forintos rendelésállománnyal rendelkezik a versenypiaci szektorból a Market, de a leányvállalatok is jól állnak időarányosan Scheer szerint cége ebben szévben összesen 15-20 százalékos árbevételnövekedést érhet el várható és komoly esély van arra, hogy nagyon megközelítsék a 2008-as válság előtti szintet.

Rovatok