Index Vakbarát Hírportál

Van még egy kis pénze tavalyelőttről? Egy hónapja maradt elkölteni

2015. április 26., vasárnap 22:38

Ha önnek van Szép-kártyája, és azon van még 2013-ban kapott pénz, akkor önnek egy rossz híre érkezett: már csak alig több, mint egy hónapja van, hogy azt felhasználja. A törvény szerint ugyanis az ilyen kártyákra utalt pénzt az utalást utáni második év május 31-ig el kell költeni, utána már nem lesz felhasználható.

A nagyjából egymillió Szép-kártya-tulajdonosból elég sokan lehetnek, akik közel vannak ahhoz, hogy bukják a pénzüket. A 2013-ban feltöltött 67,8 milliárdból a március végi adatok szerint még 2,8 milliárd forint van a kártyákon (a program bevezetése óta összesen 185 milliárd forint került a kártyákra).

A Magyar Turizmus Zrt. tájékoztatása szerint a kártyatulajdonos a mobiltelefonos applikáció segítségével vagy a neten tudja ellenőrizni az egyenlegét. Vagy megtalálja a vásárlások bizonylatán, vagy megkérdezheti a munkaadóját a teljes egyenlegről, és arról is, hogy ebből mennyi jár le idén.

Tavaly egyébként egész évben 15,9 milliárd forintot fizettek ki Szép-kártyával – a belföldi turisták a szállásköltségük egyötödét ebből fedezték –, szóval aligha valószínű, hogy egy hónap alatt a teljes 2,8 milliárdot el fogjuk utazni. Pedig a kártya lendülete láthatóan tovább tart, csak idén az első két hónapban majdnem 9 milliárdot utaltak rá a munkáltatók.

Rovatok