Index Vakbarát Hírportál

Júliusban bérkiegészítést kapnak a szociális dolgozók

2015. május 22., péntek 16:50

Átlagosan havonta bruttó 16 ezer forint bérkiegészítésre számíthat mintegy 65 ezer szociális dolgozó július 1-jétől - jelentette be Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Budapesten, amitől az MTI számolt be.

Elsősorban a magasabb iskolai végzettségűeket és a régebb óta a szakmában dolgozókat érinti majd a bérkiegészítés,

de a szétosztás elveiről még egyeztetnek a szakmai vezetőkkel.

Czibere kiemelte, hogy a most bejelentett bérkiegészítést nem a jelenlegi bérpótlék helyett adják, hanem azon felül.

A szociális ágazatban dolgozó nagyjából 93 ezer munkavállaló - köztük a szakmai és technikai munkát végzők - jövőre is megkapják az ideivel azonos, vagyis havi 6000 és 17 200 forint közötti bérpótlékot, ami 2016-ban 12 milliárd forintot jelent a jövő évi költségvetésben.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere péntek délelőtt egy budapesti rendezvényen azt mondta, a kormány szerdán arról döntött, hogy az idei költségvetésben 7,6 milliárd forintot, jövőre pedig 15 milliárd forintot költenek a szociális dolgozók a bérkiegészítésre. Ez azt jelenti, hogy a szociális szférában bérpótlékra és bérkiegészítésre jövőre összesen mintegy 27 milliárd forintot fordítanak a költségvetésben.

Rovatok