Index Vakbarát Hírportál

Megint rábüntettek az Auchanra

2015. május 22., péntek 11:02

Megbüntette a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) az Auchant 56 millió forintra, mert nem tetszett nekik az áruházlánc ár-összehasonlító kampánya. Pontosabban nehezebb megállapítani, hogy hol hibázott a cég, mert a GVH közleménye szerint olyasmiket kifogásoltak, mint hogy:

A GVH a durvának számító bírságnál még súlyosbító körülményként értékelte, hogy sok fogyasztót értek el, viszonylag hosszú időn át.

Enyhítő körülményként viszont, hogy ezzel árversenyt generálhattak, és hogy az Auchan azonnal igyekezett kijavítani a kifogásolt hibákat, és hogy akár a saját hátrányukra is hajlandóak voltak nyilatkozni a témában.

Azt még lehet tudni, hogy a hazai cégekkel ellentétben a Tesco mellett az Auchant imádja büntetni a legjobban a hatóság, 2010–2014 közt majdnem 200 millió forintnyi bírságot vertek rájuk több száz címen. Míg mondjuk a nevükben a CBA-t is feltüntető cégeknél összesen 41 bírság történt ez idő alatt összesen 4,1 millió forint értékben. A nevükben a Coopot is feltüntető cégeknél pedig például csak 80 bírságot róttak ki 9,7 millió forint értékben.

 

Az Auchan annyit közölt a cikk megjelenése után, hogy épp nézik a határozatot, annak némely részeit a vállalat elfogadja, azonban "az indoklás egyes kijelentéseivel nem ért egyet, melyekkel kapcsolatban megfontolja a jogi lépések lehetőségét."

Rovatok