Index Vakbarát Hírportál

Kicsit sok ólom volt a Maggi tésztában

2015. június 5., péntek 17:22

Visszahívták a boltokból Maggi instant tésztákat Indiában, miután az ellenőrzéseken túl sok ólmot találtak egyes csomagokban. Egyébként a Nestlé tulajdonában van a Maggi, írja az MTI.

Az ellenőrzések eredményei már két hete nyilvánosságra kerültek, és több indiai állam, valamint a hadsereg is betiltotta a mintegy 12 rúpiáért (55 forintért) árult, Indiában évtizedek óta piacvezetőnek számító instant tésztákat.

Paul Bulcke, a Nestlé csoport vezérigazgatója televíziós sajtókonferencián igyekezett megnyugtatni a kedélyeket Új-Delhiben, ahol elmondta, hogy a cége a fogyasztók bizalmából és a "felkavart" vásárlók megnyugtatására hívták vissza a termékeket, nincsen élelmiszerbiztonsági kockázat.

Ezután az indiai hatóságok hamar kiadtak egy közleményt, amely szerint a Nestlé megsértette egyebek mellett a címkézési szabályokat, valamint emberi fogyasztásra veszélyesnek nevezte a Maggi instant tésztákat.

Az élelmiszerbiztonsági botrány során a márka presztízsét érte nagyobb kár, mivel a Nestlé csaknem 92 milliárd svájci frankot kitevő globális bevételének elhanyagolható részét, csak 0,005 százalékát teszik ki a Maggi indiai értékesítései.

Rovatok