Index Vakbarát Hírportál

Duplaannyiért takarít az év vállalkozója

2015. június 17., szerda 12:11

Fajszi Lajos, volt szekszárdi fideszes képviselő cége most idén duplaannyiért takaríthatja a szekszárdi önkormányzat ingatlanjait mint tavaly. Egészen pontosan idén 52,6 millió forintért takaríthatják a 19 ingatlant, amit tavaly 23,3 millióért is ugyanők végeztek. Igaz, minimálisan több takarítást vállaltak, írja a HVG

Az F & F Takarító, Szolgáltató Kft.-ben Fajszi Lajos hivatalosan évek óta átadta a testvérének és feleségének az irányítási jogokat, de a lap szerint helyiekben fel sem merül, hogy ne lenne cég irányítására hatása a volt képviselőnek. Fajszi Lajos azért csak volt képviselő, mert amikor kiderült, hogy hiába számított helyben igen fajsúlyos fideszes politikusnak, mégse őt indítja Fidesz polgármesternek, akkor visszalépett a helyi politikától.

Picivel több munka, duplaannyi pénz

Kellett is, mert a családi takarítócégnek elkezdett volna rosszabbul menni. 2010-ben ugyanis 507 millió forintos árbevétel mellett 27 millió forintos nyereséget könyvelhettek el, 2014-ben viszont már sokkal alacsonyabb, 226,5 millió forintos árbevételt ért el a cég, és a nyereség is sokkal szerényebb, 6,5 millió forint volt. Szerencsére azonban közben elkezdtek nagyüzemben közbeszerzéseket nyerni, a Mentőszolgálattól a NAV-ig számos helyi állami szervet takaríthattak már. 

A város meg van elégedve a közbeszerzéssel, hiszen a 65 milliós tervezett közbeszerzési értékhatár alatti áron adták ki a munkát, és több pályázó is volt, közülük nyertek Fajsziék. Arról a város nem nyilatkozott alapnak, hogy a korábbi évekhez képest miért duplaakkora keretösszeggel hirdették meg egyáltalán a takarítást. Azt viszont elmondták, hogy a korábbi képviselő családi cégének győzelme nem összeférhetetlen: ugyanis a közbeszerzés kiírói és lebonyolítói közül mindenki aláírta azt a papírt, ami szerint ez nem összeférhetetlen. 

Kicsit többet kell majd takrítania a cégnek a város szerint, hiszen a Babits Kulturális Központ vasárnap is nyitva lesz, azt ki kell takarítani majd utána aznap is, illetve a korábbi másfél tucatnyi ingatlan mellé most már a művelődési házat is takarítania kell majd a cégnek.

Tökéletesen sikerült árazás  

A F & F Takarító sem kívánt semmire válaszolni, de a lap elérte még Fajsziék közbeszerzési referensét. Ő annyit mondott, hogy négyzetméterenként 1 forinttal adtak olcsóbb árajánlatot a versenytársaikhoz képest, ezért győztek.

A trafikoknál is elismerten kedvezményezett helyzetben nyerő Fajszi Lajos az év vállalkozója volt 2010 végén és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztét kapta meg az államtól. Sikerének titkát egyszerűen fogalmazta meg:  

rengeteg munka, kitartás és jó minőség.

Rovatok