Index Vakbarát Hírportál

Vigyenek sok eurót a görög nyarlásra!

2015. június 22., hétfő 07:55

Nem kell megijedni a görög gazdasági helyzettől, nyugodtan menjenek a emberek Görögországba nyaralni, csak vigyenek magukkal több készpénzt, lehetőleg eurót - ezt javasolja a nyaralást tervező vagy oda induló magyaroknak Bakó Balázs, a Magyar Utazási Irodák Szövetsége Kommunikációs Bizottságának tagja.

Bakó szerint Görögország népszerűsége töretlen. Az előfoglalási időszakban ide foglalt nyaralást a legtöbb magyar, és

aki regisztrált magyar utazási irodánál foglalta le a nyaralását, annak nincs mitől tartania.

Az a veszély sem fenyeget, hogy ha valamiért a jövő héten végleg összeomlanának a tárgyalások a görög kormány és az Eurócsoport között és esetleg Görögország válságba kerülne, akkor kint rekednek az utasok, mert a charter járatok és buszok már le vannak kötve és sok esetben ki is vannak fizetve, így azok biztos visszahozzák a nyaralókat.

A szervezett utazásokhoz biztosított kinti szálláshelyeket is még jóval a nyári szezon előtt lekötötték, és adott ütemezések alapján nagyrészt kifizették a magyarországi utazásszervezők, így a szállásszolgáltatás is akadálytalan lesz.

Az egyetlen dolog, amire jobban oda kell figyelni, az az, hogy legyen nálunk több készpénz, ha Görögországba megyünk. Ahogy érkeztek a hírek a héten arról, hogy egyre kisebb a lehetősége egy megállapodásnak a görög mentőcsomagról, a görög betétesek elkezdték kivenni a pénzüket a bankokból.

Hétfő és csütörtök között a görög betétesek majdnem 3 milliárd eurót vettek ki a bankokból, biztos, ami biztos, a görög központi bank elnöke pedig csütörtökön azt mondta az európai pénzügyminisztereknek, hogy nem biztos, hogy hétfőn nyitva lesznek a bankok.

Akármi is történik, ha a nyaralók visznek magukkal elég készpénzt, akkor nem lehet semmi gondjuk.

Rovatok