Évi öt liter jégkrémet küld le átlagosan egy magyar ember, és nagyjából 2,5 liter gombócos fagyit - írja a Világgazdaság. Ezzel 3,4 százalékkal eszünk több ilyen édességet, mint tavaly és az ország kétharmada eszik ilyesmit, hivatkoznak a Gfk adataira.
Nagyjából csak nyáron esszük a jégkrémet és a fagyit is, utóbbit fogyasztását viszont nehezebb megbecsülni. Az ország különböző pontjain ugyanis nagyon erős lehet az áreltérés, a csak Budapest különböző részein 130-250 forint között ugrál egy gombóc sima fagyi ára.
A magyarok ízlése fagyiknál, jégkrémeknél elég nehezen változik, régóta a vanília-csoki-eper kombinációkat esszük a leginkább.
Hozzá kell tenni, hogy Magyarországot is erősen érinti a helytelen táplálkozásból eredő túlsúlyosság a gyermekeknél. A súlyfelesleggel küzdő iskolások száma ugrásszerűen növekedett az utóbbi néhány évben, írja a lap. A jégkrémeknél pedig sok fajtánál rá se írják, hogy mennyi cukrot és zsírt tartalmaznak.