Index Vakbarát Hírportál

Ne hagyja magát átverni az ingyenes szolgáltatással

2015. július 3., péntek 11:26

A GVH jelezte, hogy újra elterjedni látszik az az átverős trükk, hogy telefonon megkeresnek cégeket, és ajánlanak nekik valami ingyenes szolgáltatást. Utána postán küldenek a vállalkozásnak egy csomagot, de az átvételkor nem átvételi elismervényt adnak, hanem titokban egy megbízási szerződést.

Ha pedig valaki figyelmetlenül veszi át csomagot, már vásárolt is magának egy szolgáltatást, amit feltehetően nem vett volna meg, ha nem verik át. Ráadásul nem egy esetben, ha utána reklamál a pórul járt vevő, akkor az átverős cég még a GVH-ra is hivatkozik, hogy a versenyhivatal már jogszerűnek minősítette a tevékenységüket. 

Nos, egyrészt a GVH megállapításai egy-egy esetről sosem általános jellegűek, nem terjednek ki egy vállalkozás teljes tevékenységének minősítésére. A megtévesztés hatására kötött szerződés pedig bármikor gond nélkül megtámadható a bíróságon. Akkor is, ha a megtámadási határidő már letelt, írja a GVH. 

A GVH mindenesetre arra kéri a cégeket, hogy például ne adják ki az adataikat telefonon mindenféle ingyenes szolgáltatással házalóknak.

Rovatok