Index Vakbarát Hírportál

Csodamatrac részletre? Üdülési jog Harkányban? Ne hagyja magát lehúzni

2015. július 17., péntek 13:15

Rengetegen panaszkodnak a termékbemutatós cégekre a Gazdasági Versenyhivatalnál (GVH) és a vele együttműködő irodahálózat ügyfélszolgálatainál.

A cégek leggyakrabban üdülési jogokat, orvostechnikai eszközöket próbálnak rásózni az emberekre, de széles a kínálat, ha a hiszékeny nyugdíjasok lehúzásáról van szó: matracok, alvásszettek, edénykészletek és légtisztító készülékek is előkerülnek a termékbemutatókon.

Persze nem csak a nyugdíjasokat célozzák, a GVH szerint az ajánlatok elsődleges címzettjei olyan sérülékeny fogyasztók, akiket egészségi állapotuk, életkoruk vagy nehéz anyagi helyzetük miatt könnyebben befolyásolnak a hirdetések.

Gyakran fordul elő, hogy a termékbemutatókon egy pénzügyi intézet áruhitelt ajánl, ami szintén a megtévesztő szóbeli tájékoztatásokon alapuló értékesítést mozdítja elő.

A GVH szerint nagyon fontos, hogy a fogyasztók tudatosan döntsenek, javasolja, hogy mindenki gondolja végig higgadtan, valóban szeretne-e a kedvező árú termékek és csábító ajándékok ígéretével hirdetett, egészségi állapotfelméréssel egybekötött rendezvényeken részt venni, és adott esetben besétálni egy nem tervezett vásárlásba.

Tanácsok a GVH-tól:

Rovatok