Index Vakbarát Hírportál

Egyre csak nő a Wizz Air

2015. július 29., szerda 13:04

Elég jól alakult a Wizz Air első három hónapja az idén,

a fapados légitársasággal 20,3 százalékkal több utas utazott és ezen a cég 15 százalékkal többet keresett,

mint a tavalyi első negyedévben. Április eleje és július vége között összesen 4,9 millióan utaztak a Wizz Airrel, akikből összesen 332,5 millió eurós árbevételt gyűjtött össze a cég.

Az eladott jegyekből is több pénz folyt be, egész pontosan 6,7 százalékkal több, a nem jegyeladásból származó bevételek viszont 24 százalékkal növekedtek. A cég tisztított nettó eredménye a tavalyi első negyedéves 29,6 millió euróról 33,9 millióra nőtt.

A cég az elmúlt három hónapban

Bár a Wizz Air dinamikusan tudja emelni az utasai számát, a nagy versenytársak, a Ryanair és az EasyJet még mindig jóval több, hatszor és négyszer annyi utast szállítanak negyedévente, mint a magyar fapados - mondja a Concorde Értékpapír elemzője, Tunkli Dániel.

A cég vezetése optimista, az év végére 175-185 millió eurós nettó eredményt várnak, 10-20 millióval jobbat, mint amire korábban számítottak. 

A Concorde elemzője szerint a cég részvényei jelenleg 18 fontot érnek, de ez  sokat változhat majd, ha lejár a lock-up időszak, amíg a cég dolgozói nem adhatják el a részvényeiket. Ez viszont jó lehetőséget teremt majd azoknak, akik be akarnak szállni a Wizz Airbe a londoni tőzsdén.

Rovatok