Index Vakbarát Hírportál

Magyarok rekedtek Kanadában

2015. augusztus 27., csütörtök 13:57

Hoppon maradtak a SkyGreece Airlines utasai Kanadában, köztük sok magyar is, írja az Airportal.hu. A cég múlt heti járattörlései után ma se szállt fel társaság gépe Torontóból Budapest felé, a cég kanadai irodái bezártak, nem lehet elérni a légitársaság ügyfélszolgálatát és vezetőit sem.

Összeomlott, pedig fel is szentelték

A SkyGreece Airlines 2015. júniustól üzemeltetett menetrend szerinti járatokat Kanada és Görögország között. A légitársaság szerdánkénti járatai zágrábi, a csütörtöki járatok pedig budapesti közbenső leszállással közlekedtek. A menetrend szerint hetente egyszer Budapestre érkező járat az eltelt bő két hónap alatt több alkalommal bérelt repülőgéppel, vagy jelentős késésekkel közlekedett.

A légitársaság első járata idén nyáron indult, egy Airbus A330-243 típusú bérelt repülőre adtak el jegyeket. A lap szerint a járatok több alkalommal alacsony telítettséggel üzemeltek és több alkalommal előfordult, hogy a légitársaság másik bérelt repülőgéppel volt kénytelen teljesíteni a járatát az egyetlen saját repülőgépének meghibásodása miatt. Az ünnepélyes budapesti járatnyitó és a járat sajtó-nyilvános felszentelése is a repülőgép meghibásodása és az emiatt bekövetkezett több napos késés miatt maradt el.

A kanadai Citynews magyar utasokat is megszólaltatott tudósításában, akik azt nyilatkozták, hogy nem kaptak semmilyen információt a légitársaságtól, hogy mikor és hogyan tudnak hazautazni.

Károlyfi Zoltán arról beszélt a tévének, hogy csak egy kicsit spórolni akartak a SkyGreece-szel, de most végül sokkal többet kell fizetniük. A Citynews Facebookon elérte cég egyik vezetőjét és tulajdonosát Nicholas Alexandris atyát, aki szerint nem ő hozza a működési döntéseket, de most a cég ügyeiért dolgozik Görögországban.

Az egyik Kanadában rekedt horvát utasnak a horvát hatóságok azt tanácsolták, hogy próbáljon máshogy hazajutni, mert semmit nem tudnak arról, hogy a SkyGreece gépe fel fog-e szállni még valaha.

Rovatok