Index Vakbarát Hírportál

Önálló adóügyi államtitkárságot akar Varga Mihály

2015. augusztus 29., szombat 11:34

Önálló adóügyi államtitkárság létrehozásáról "folyik gondolkodás" a Nemzetgazdasági Minisztériumban - mondta Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövőjét firtató kérdésre szombaton sajtótájékoztatón.

Varga az MTI tudósítása szerint azt mondta: "azzal a kezdeményezéssel fogok majd élni a miniszterelnök úr felé, hogy

fontoljuk meg a tárcán belül egy ilyen államtitkárság kialakítását.

Varga Mihály kiemelte, hogy az összes európai minisztériumban van önálló adóügyi államtitkárság.

Arra a felvetésre, hogy értesülések szerint Tállai András, az NGM jelenlegi parlamenti államtitkára kerülhetne az új államtitkárság élére, Varga Mihály annyit mondott, szerinte Tállai András "nem kíván most munkahelyet változtatni, azt gondolom, hogy ő is itt a gazdasági tárcán belül fogja a munkáját folytatni".

Korábban arról írt ugyanis a sajtó, hogy Tállai esélyes a NAV vezetésére, és elképzelhető, hogy nem NAV-elnökként veszi át a hivatal vezetését (ekkor le kellene mondania a képviselői mandátumáról, és időközi választást kellene tartani), hanem önálló minisztériumból vagy államtitkárságból felügyelné a NAV-ot.

A miniszternek már van jelöltje az esetleges jövőbeli adóügyi államtitkárság élére, személyéről a miniszterelnökkel fog egyeztetni.

Varga Mihály az esetleges kormányátalakításra vonatkozó kérdésre elmondta, hogy ez elsősorban a Miniszterelnökség és a miniszterelnök hatásköre.

Rovatok