Index Vakbarát Hírportál

Mostantól ön is csődbe mehet!

2015. szeptember 1., kedd 14:42

Kicsit kapkodó előkészítés után kedden hivatalosan életbe lépett a magáncsődről szóló törvény, mostantól tehát a bajba jutott, törleszteni képtelen adósok előtt megnyílik a lehetőség, hogy valahogy kivergődjenek a hitelükből.

A folyamat fájdalmas, de talán kevésbé fájdalmas mint egy életen keresztül bujkálni a bank és a behajtók elől, pár évig kell komoly áldozatokat vállalni, aztán kezdődhet minden tiszta lappal. Korábban már írtunk arról, hogy a magáncsőd nagyjából hogy néz ki, maguk a nyomtatványok, és a hivatalos tájékoztatás pedig a csődvédelmi szolgálat honlapjáról érhető el.

A csodvedelem.gov.hu honlapon az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez, a hitelező bankoknál történő elindításhoz szükséges legfontosabb információk találhatók, valamint innen tájékozódhatnak az érdeklődők az eljárás két fő részének, a bíróságon kívüli és a bírósági adósságrendezési eljárási szakasznak a fontosabb jellemzőiről.

Külön információs blokk van az oldalon a következő egy évben eljárás kezdeményezésére jogosultak számára. Itt a Jogosult vagyok-e? nevű alkalmazással meg lehet nézni, hogy milyen feltételek kellenek ahhoz, hogy valaki részt vegyen a csődvédelemben.

Erről a honlapról tölthető le az adósságrendezési eljárás kezdeményezéséhez szükséges űrlapcsomag is, valamint a kitöltési tájékoztató. Ezt a nyomtatványcsomagot a pénzügyi intézmények is elérhetővé teszik a hiteladósaik számára, de beszerezhető a Családi Csődvédelmi Szolgálatok területi szerveinél, illetve a megyei és fővárosi kormányhivataloknál is.

Rovatok