Index Vakbarát Hírportál

A turisták sorra mondják le magyarországi útjaikat a menekültpánik miatt

2015. szeptember 4., péntek 16:17 | aznap frissítve

A Külgazdasági és Külügyminisztérium minden létező fórumot felhasznál, hogy reális képet mutasson Magyarországról - szól a KKM enyhén kétségbeesett közleménye, amelyet az MTI-hez juttattak el. A nyilatkozatot azután adták ki, hogy a Magyar Utazási Irodák Szövetsége (MUISZ) jelezte: tagirodáinál a menekültügyi helyzet miatt külföldi csoportok és egyéni utasok is tömegesen mondják le magyarországi látogatásaikat. 

A MUISZ attól tart, hogy a következő napokban még több lemondás érkezhet, ezért az utazási irodák nevében Szíjjártó Péter külügyminiszterhez fordult, és azt kéri, a külföldön Budapestről megjelenő hírek mellett hangsúlyozzák, hogy a turizmusra nincsen hatással a menekültügyi helyzet. A Nemzetgazdasági Minisztérium már meg is hirdetett ma délutánra egy rendkívüli sajtótájékoztatót, melynek címe:

Magyarország változatlanul biztonságos turisztikai célpont

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy aggodalomra semmi ok, hiszen a menekültek jelenléte Budapestnek csak néhány jól körülhatárolható részére, elsősorban a Keleti és Déli pályaudvarok környékére koncentrálódik, és ezek a területek szerencsére távol esnek a közkedvelt turistacélpontoktól. Az autópályán a nyugati határ felé vonuló több száz fős tömegről nem esett szó. 

Magyarország utóbbi néhány heti külföldi sajtóját figyelembe véve, plusz még ehhez hozzácsapva a mai eseményeket többek között a Bécs felé rendőri kísérettel vonuló menekültekkel és a magyar-román meccsre érkező fociultrákkal, akik már tegnap éjjel randalíroztak a városban, ma pedig folytatják - nos, kitartást kívánunk az ország megítélésének javításán dolgozó minisztériumoknak. 

Rovatok