Index Vakbarát Hírportál

Még nőtt is a Dagály bevétele

2015. szeptember 7., hétfő 08:55

Több mint 700 ezer vendég volt május és augusztus között a budapesti strandokon, ez 42 százalékkal több, mint tavaly nyáron. A legnagyobb forgalom idén is a Palatinuson és Dagályban volt, közölte a Budapest Gyógyfürdői Zrt.

Míg a Pünkösdfürdői strand megduplázta látogatóinak számát, a többi strandon 19-85 százalékos növekedés volt. A legerősebb hónap július volt, a vendégek száma megközelítette a 270 000 főt, így a hat fürdő ebben a hónapban átlagosan napi 8 800 fürdőzőt fogadott.

Augusztusban kimagasló eredményt ért el a Római, Csillaghegyi és a Pünkösdfürdői strand is, hiszen ezeken a strandokon több mint háromszorosára nőtt a vendégforgalom a tavalyi év hasonló időszakához képest.

A hat strand bevétele is kedvezően alakult, közel 50 százalékkal nőtt meg a tavalyi szezonhoz képest. Még a Dagály fürdő bevétele is 10 százalékkal növekedett annak ellenére, hogy a strand területén már építkeznek, több medencét elbontottak, és a jegy- és bérletárak 15 százalékkal csökkentek.

A Római és a Pünkösdfürdői strandok ugyan bezártak, de a Palatinus és Paskál strandfürdők – időjárástól függően – szeptember 15-ig tartanak nyitva. A Dagály fürdő strandterülete szeptember 30-ig üzemel.

Rovatok