Index Vakbarát Hírportál

A Burger King a McDonald's nélkül is megcsinálja a Békeburgert

2015. szeptember 17., csütörtök 15:15

Sokakat felvillanyozott az az augusztus végén felröppent hírt, hogy ha csak időszakosan is, de talán létrejöhet a Burger King és a McDonald's emblematikus burgereiből összemixelt McWhopper. A kedélyek aztán gyorsan lecsillapodtak, mivel a Burger King nyílt levelét hűvös fogadtatásban részesítette a McDonald's, és közölték, hogy ők nem tartják ennyire jó ötletnek a fúziót.  

A Burger King azonban nem adta fel, úgy gondolták, hogy ha a nagy riválist nem tudják meggyőzni, kisebb cégekkel próbálkoznak, és a Bloomberg szerint mostanra sikerült is beszervezniük négy hamburgerláncolatot a projektbe: a magyarországi üzletekkel nem rendelkező Denny's Corp., a Krystal Co., a Wayback Burgers és Giraffas burgereit fogják házasítani a Whopperrel szeptember 21-én. A hibrid Békeburger néven fut majd, és a nemzetközi békenapon, szeptember 21-én kerül a Burger King egy atlantai éttermébe. Összesen 1500 darabot készítenek belőle, és ingyen osztogatják majd a béke és az együttműködés jegyében. A cég több más láncolattal együtt adományokat is felajánl a békenap alkalmából. 

Ez így elég soványkának hangzik az eredeti ötlethez képest, de aki eredeti McWhopperre vágyik, az megcsinálhatja magának házilag – ahogy mi is tettük az Indexben

Rovatok