Index Vakbarát Hírportál

Semmit sem tudunk a 22 lottómilliárdosról

2015. október 10., szombat 07:56

Tizenhat hete halmozódik az ötöslottó főnyereménye, az 1,66 milliárd forintos fődíj pedig kíváncsivá tette a Pénzcentrumot. A lap munkatársai a Szerencsejáték Rt. segítségevel annak néztek utána, hogy vajon mit lehet tudni az elmúlt évek lottómilliárdosairól.

Az elmúlt tíz évben huszonkét nyertes gazdagodott legalább egymilliárd forinttal, a lap ábrájából az is kiderült, hogy a legtöbben 1-2 milliárd forint között nyertek, hárman nyertek 3 milliárd forint körül, és az idei év 22. hetének nyertese vitte el azt az 5 milliárd forintot, ami az örökranglistán is a második legnagyobb nyeremény.

A nyertsek közül senkit nem ismertünk meg név szerint, de a Szerencsejáték Rt. anonim kérdőívén akadtak érdekességek. A legtöbben nagyjából ugyanazt válaszolják egy sor kérdésre. A legtöbben sokkolónak, ijedtségként élték meg a pillanatot, mikor megtudták, hogy nyertek, de volt, aki szépen lesétált a pincébe, és töltött magának egy pohár bort. Szinte mindenki évek óta rendszeresen lottózik, senki sem hiszi, hogy gyökeresen megváltozna az életük a hatalmas nyeremény miatt, és szinte mindenki fix számokkal játszott már hosszabb ideje.

Természetesen mindenki szeretné befektetni a pénz egy részét, sokan mondták, hogy jótékonykodásra is fordítanak majd a milliárdokból, volt, aki alapítványt akart létrehozni. Az egyetlen kérdés, amelyben nem mindenki ugyanazt mondta, az volt, hogy elárulják-e az ismerőseiknek, hogy nyertek. Volt, aki igent mondott, többen viszont azt válaszolták, hogy titokban fogják tartani, mekkora szerencséjük volt.

Rovatok