Index Vakbarát Hírportál

Orosz hackerek loptak infót a Wall Street Journaltól

2015. október 16., péntek 21:52

Orosz hackerek feltörték a Wall Street Journalt és több más pénzügyi lapot birtokló Dow Jones szervereit, és még megjelenés előtt ellopták a tőzsdei és egyéb pénzügyi híreket, hogy ezeket felhasználva nagyobb haszonnal kereskedjenek a tőzsdén, írja a Bloomberg. Az ügyben nyomoz az amerikai titkosszolgálat és az FBI is.

Egy héttel ezelőtt a Rupert Murdoch érdekeltségébe tartozó Dow Jones már bejelentett egy kisebb hacker támadást. Akkor azt mondták, a hackerek 3500 ügyfelükről loptak el fizetési és kapcsolattartási adatokat. A most kiszivárgott másik támadás ennél sokkal jelentősebb a Bloomberg forrásai szerint. Az egyelőre nem világos, hogy a két támadás összefüggésben van-e egymással.

A hackerek a vállalatok és a kormány által embergósan kiadott híreket lopták el, amelyek segítségével előnyhöz juthattak vagy juthatták a megbízóikat a kereskedelmi versenytársaikkal szemben.

Az amerikai hatóságok tavaly több ember is letartóztattak egy hasonló hacker támadás miatt, amelynek során szintén oroszul beszélő hackerek Ukrajnából dolgozva 150 ezer sajtóközleményt loptak el a megjelenés előtt. 

Rovatok