Index Vakbarát Hírportál

Pálinkában és fűben utazott, de felsült a kamukukoricással

2015. október 16., péntek 09:57

Hiába ültetett egy sor kukoricát a fóliasátor bejáratába a lakitelki férfi a házi marihuánaültetvény elé, a NAV pénzügyőrei nem dőltek be a trükknek. Pedig eredetileg nem is kábítószer miatt ellenőriztek, hanem a házi pálinka miatt.

A tulajdonos férje önként engedte be az ellenőröket a tanyára és megmutatta a 200 literes lepárló berendezést, amelyen éppen pálinkát főzött. Ahogy körbejártak az épületben találtak még 1070 liter pálinkát.

Az igazi meglepetés azonban az udvaron álló fóliasátorban érte őket. A házi pálinkázó lakitelkiek ugyanis kábítószer-termesztéssel egészítették ki jövedelmüket, a bejáratot leleményesen álcázó kukoricatövek mögött összesen 270 tő kábítószergyanús növényt találtak.

A fóliák mellett az udvaron 460 grammnyi növényi részt is tároltak műanyag rekeszekben. Az ingatlan különböző helyiségeiből előkerültek a növények, növényi részek csomagolásához, méréséhez szükséges eszközök is.

Mindezek után a férfi fiának lakiteleki ingatlanát is átvizsgálták, ahonnét további 84 liter alkoholtermék, 3 db gubó és néhány gramm kábítószergyanús növény került elő. A két férfi ellen kábítószer birtoklása, valamint jövedékkel visszaélés elősegítése miatt büntetőfeljelentést tettek.

Rovatok