Index Vakbarát Hírportál

Még több VW-motorral csalhattak

2015. október 22., csütörtök 11:21

A Volkswagen szóvivője csütörtökön bejelentette, hogy nemcsak a régebbi Volkswagen-motorokba építettek olyan szoftvert, amivel a motor tesztek alatt alacsonyabb károsanyag-kibocsátást produkált, mint az utakon, írja a The Local német kiadása.

Az EA189-es motorról az Egyesült Államok Környezetvédelmi Ügynöksége derítette ki, hogy manipulálták, ugyanakkor most az derült ki, hogy

az EA288-as dízelmotorokba is tehettek csalós szoftvert.

Az EU288-as motort 2012-től kezdve használták, ilyen motor van például sok Volkswagen Golfban is. A szóvivő azt mondta, egyelőre nem tudnak számokat közölni azzal kapcsolatban, hogy hány autó érintett, és hogy már vizsgálódnak az ügyben.

Az MTI azt írja, a Moody's nemzetközi hitelminősítő szerint bár a német autóipari óriás pénzügyi politikájának felülvizsgálata és a további költségcsökkentő intézkedések enyhíthetik a Volkswagen adósminőségi mutatóira gyakorolt hatásokat, még az is eltarthat több negyedévig, ha nem éppen éveki", amíg kiderül, hogy egyáltalán mekkorák lesznek ezek a hatások. Az biztosnak tűnik, hogy 2017-ben a cég a botrány miatt még nehezebben juthat majd hitelhez.

Rovatok