Index Vakbarát Hírportál

Kővel dobálták a kerítést, közéjük lőttek

2015. október 24., szombat 00:31

Többtucatnyian megsebesültek a Gázai övezet határának közelében és Ciszjordániában, amikor palesztin tüntetők és az izraeli hadsereg összecsapott pénteken.

A Gázai övezetet körülvevő biztonsági kerítés közelében több száz palesztin fiatal kövekkel dobálta meg az izraeli katonákat és megpróbálta megrongálni a kerítést, amire válaszul a katonák lövéseket adtak le rájuk. Palesztin egészségügyi források szerint a lövések megsebesítettek legkevesebb negyvenet a kődobálók közül, ezenfelül lőtt sebesülést szenvedett három újságíró és négy mentős is.

Az izraeli hadsereg nem erősítette meg, hogy újságírók is megsebesültek, emellett azt közölték, hogy a katonák először figyelmeztető lövéseket adtak le. Ciszjordániában, Hebron közelében szintén heves összetűzések zajlottak le palesztinok és izraeli katonák között. Húsz palesztin megsebesült.

Az izraeli hadsereg szerint ugyancsak Ciszjordániában egy 16 éves palesztin fiatal megszúrt egy izraeli katonát. Megsérült egy izraeli nő és két kislánya is, mert egy Molotov-koktél eltalálta az autójukat. A Háárec című izraeli napilap értesülése szerint az egyik gyerek, egy négyéves kislány súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Rovatok