Index Vakbarát Hírportál

Tovább nyomul az OTP online turisztikában

2015. október 27., kedd 10:35 | aznap frissítve

Az OTP és a PortfoLion közösen megvásárolják a Szallas.hu oldalt az alapítóktól és a Central Médiacsoporttól, írja az OTP sajtóközleményében. Ezzel a húzással a legnagyobb magyar bank 30, a regiánális magántőke-alap pedig 70 százalékos tulajdonrészhez jut a piacvezető szállásfoglaló oldalt üzemeltető kft.-ben, de az eddigi ügyvezető, Szigetvári József megmarad pozíciójában.  

A Szallas.hu kft. 2014-re közel 10 milliárdos forgalmat ért el, a szállásfoglaló oldal mellett további két sikeres terméke a kedvezményes utazásokat kínáló Szallasguru.hu és a vállalati rendezvények szervezését segítő Konfereciahotelek.hu. A cég a magyar piacon kívül számos más országban, például Horvátországban, Lengyelországban és Romániában is jelen van.

Az OTP azzal indokolta a cég felvásárlását, hogy a tovább kívánják erősíteni digitális portfóliójukat, amelybe amúgy is jól illeszkednek az oldalak a főként céges utakra szakosodott OTP Travel mellé. Céljuk a Szallas.hu integrációja az OTP webes fizetési felületével és a SZÉP kártyával. A PortfoLion kiemelkedő növekedési potenciált lát a felvásárolt cégben, hiszen Magyarországon 2010 óta folyamatosan növekszik a turizmus, ráadásul az online utazásszervezésben még bőven nem érte el a várható maximumát: a hazai szállásfoglalások 45-48 százaléka történik interneten keresztül, míg például Nagy-Britanniában ez az arány 78 százalék. 

Rovatok