Index Vakbarát Hírportál

Megvette az állam a Divatcsarnokot

2015. október 28., szerda 10:36

Nemcsak a Matolcsy György vezette MNB fekteti a pénzt ingatlanokba, a Miniszterelnökség megbízásából az MFB Zrt. a Divatcsarnokot, régebbi nevén a Párisi Nagyáruházat vásárolta meg a csődbe ment Orco-ingatlancsoport felszámolójától.

Az állam elővásárlási jogával élve MFB-Ingatlanfejlesztő Zrt.-n keresztül még júniusban jutott az Andrássy út 39. alatti épülethez, írja a Napi.hu.

A vételárat üzleti titokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra. Az ügylet érdekessége, hogy az épületet a Váci utca 1. számú ingatlannal és a Szervita téri garázzsal együtt dobta piacra az Orco felszámolója, az állam azonban mégis ki tudta vetetni a csomagból.

Az épületben 1999-ig a Centrum Divatcsarnok működött, majd a felújítás után 2009-ben nyitott újra, könyváruházzal, kávézóval, a felső szinteken pedig az egyik leghíresebb magyar start-up, a Ustream bérel irodát. Az MFB az érvényes bérleti szerződések alapján tervezi üzemeltetni az épületet, további ingatlanok önálló megvásárlását nem tervezi. Nem úgy, mint az MNB, ami a Vörösmarty téri, egykori Luxus áruházat vásárolja meg hamarosan.

Rovatok