Több hús kerülhet a kolbászba, virslibe és a párizsiba is, ha elfogadják a Magyar Élelmiszerkönyvet módosító szabályokat. A rendelettervezet azért módosítana a szabályokon, hogy javuljon a Magyarországon előállított hústermékek minősége, és hogy az emberek jobb tájékoztatást kapjanak arról, hogy mit esznek meg, írja a Vs.hu.
A rendelettervezet alapján a virsli és a párizsi kötelező hústartalma negyvenről 51 százalékra nőne, a krinoliné negyvenről 55-re. Az Élelmiszerkönyvbe bekerülne a szafaládé, 51 százalékos minimális hústartalommal. A felvágottaknál is 51 százalék lenne a minimum.
A téliszalámi nem tartalmazhatna rekesz- és rágóizmot, a párizsiban, a virsliben, a krinolinban nem lehet 10 százaléknál nagyobb a mechanikailag lefejtett hús. A májkrém minimális májtartalma 25 százalékra nőne. Az viszont még nem biztos, hogy így fognak változni a szabályok, hiszen csak egy tervezetről van szó.