Index Vakbarát Hírportál

Hétfőtől bosszankodhatnak az emelt biztosítási díjakon az autósok

2015. október 31., szombat 11:35

Hétfőn hirdetnek árajánlatot a biztosító társaságok azoknak, akiknek év végén jár le a kötelező biztosítás (kgfb) a kocsijukra. A kampány nagyjából 2 millió autóst érint, és az eddigi gyakorlattal ellentétben valószínűleg díjemelésre lehet számítani, írja a HVG.

Az autóbiztosítási piac elérte a mélypontot, így hétfőn meglepődhetnek azok, akik korábban megszokták, hogy minden évben egyre olcsóbb kötelező és cascodíjak közül választhatnak. Az MTI szerint 10-15 százalékos árnövekedés jön, ezzel mostantól az átlagdíj 14 ezer forint körül alakulhat. 

A 4,2 millió magyar járműből azoknak jár csak le év végén a kgfb-je, amelyekre 2010 előtt kötötték meg a biztosítást. Az azóta vásárolt járműveknél a vásárlástól számított egy évig tart a biztosítás hatálya, vagyis akkortól lehet másik társaságot választani. 

A biztosítók év közben is módosíthatják a kgfb-díjakat azzal a kikötéssel, hogy 60 nappal előtte meg kell őket hirdetni. Ezért azoknak a társaságoknak, amelyek 2016-tól emelni akarnak a díjaikon, szintén meg kell hirdetniük új tarifáikat november másodikán saját netes felületükön illetve a Magyar Biztosítók Szövetségének honlapján. 

Rovatok