Index Vakbarát Hírportál

Mészáros Lőrincék újítják fel a szilvásváradi lovardát

2015. november 25., szerda 08:52

Felújítják a szilvásváradi lovardát, stadion is lesz benne, a Mészáros és Mészáros Kft. egy másik céggel összeállva az előzetesen becsültnél 1,6 milliárddal drágábban, nettó 6,2 milliárdért végzi a munkát, írta a Napi.hu.

A Mészáros és Mészáros Kft.-ből és az egri székhelyű Euro Campus Kft. nyerte meg a szilvásváradi lovasközpont kialakítására kiírt pályázatot. Ráadásul az előzetesen becsültnél 1,6 milliárd forinttal drágább, nettó 6,2 milliárd forintos ajánlattal nyerték el a megbízást, szúrta ki a Napi.hu. Az Állami Ménesgazdaság Szilvásvárad projektjét a kormány kiemelt fejlesztéssé nyilvánította.

Az első ütemben a régi lovardát kell átalakítani és egy új, fedett lovardát építeni, lovaspályákkal, lelátóval, boxokkal, gazdasági épületekkel és kiszolgáló helyiségekkel. A második ütemben parkoló-, közmű- és útépítés, valamint környezetrendezés a kivitelező cégek feladata, majd a harmadik ütemben egy stadiont kell építeniük, benne lovas verseny- és gyakorlópályákkal, továbbá felújítani a meglévő versenyirodát, zsűri tornyot és öltözőket, foglalja össze a napi.hu a teendőket.

A Mészáros és Mészáros Kft.-hez köthető több projekt is fut. A győr-gönyűi kikötő fejlesztésében is részt vesznek egy olyan konzorcium tagjaként, amelyik nettó 6,9 milliárd forintért végzi a munkát.

Rovatok