Index Vakbarát Hírportál

12 milliárdból hoztak létre új céget a jegybank alapítványai

2015. december 7., hétfő 13:20

12 milliárd forintból hoztak létre új céget a Magyar Nemzeti Bank alapítványai – derítette ki az RTL Híradó. A Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. névű vállalkozást november végén jegyezték be, és ingatlanüzemeltetéssel foglalkozik, írja a Portfolio.

A vállalkozás székhelye az MNB alapítványainak székháza, de annak cégtáblája egyelőre nincs kint az épületen. Az RTL híradójából kiderül, hogy a jegybank egyik alapítványa áll egy kecskeméti beruházás mögött: Matolcsy György jegybankelnök még tavaly jelentette be, hogy új gazdasági kart építenek a Kecskeméti Főiskolán, erre a célra megvették a volt kórház területét. A beruházás teljes költségét akkor 15 milliárd forintra becsülték.

A tévé stábja felkereste az alapítványokat, hogy az új cégnek van-e közzé ehhez a beruházáshoz, de vasárnap esti adásukig nem reagáltak. Az RTL Híradó beszámolt arról is, hogy az új cég háromfős felügyelőbizottságának egyik tagja Polt-Palásthy Mariann, az MNB személyzeti ügyekért felelős ügyvezető igazgatója, Polt Péter legfőbb ügyész felesége, azt azonban nem sikerült kideríteni, hogy hogy Polt-Palásthy mennyi pénzt kap a munkájáért.

Rovatok