Index Vakbarát Hírportál

Tízmilliós reptér lett Ferihegy

2015. december 10., csütörtök 13:56 | aznap frissítve

Ma délben a Budapest Airport utasforgalma elérte a 10 millió főt, vagyis eddig egy magyarországnyi utazó fordult meg a repülőtér termináljain 2015-ben, írja a Budapest Airport. Ez minden idők legmagasabb utasforgalmi rekordját jelenti. A tízmilliomodik utas egy tatai házaspár lett, akik egy nyereményutat kaptak ajándékba egy török légitársaság jóvoltából. 

A repülőtér 2A Terminálján  akik idén a 10 milliomodik utasok lettek a repülőtér  dolgozóinak sorfala köszöntötte. A Budapest Airport Lukács Zsolt és felesége, Judit útjával lépett be az egy éven belül nyolc számjegyű utasforgalmat kezelő repülőterek közé. A Tatán élő pedagógus házaspár egy négynapos hosszúhétvégét nyert Isztambulban. 

A Budapest Airport vezérigazgatója, Jost Lammers elmondta, “Nagy pillanat ez a Budapest Airport számára, hiszen a 10 milliós álomhatár átlépése igazán kemény munka eredménye, és bizonyítja, hogy ott a helyünk Európa vezető repülőterei között.” Jammers szerint a rekord elérésében közrejátszottak az idén indított új repülőjáratok, a megnövelt repülőgép-kapacitások, a sűrűbben közlekedő járatok és az is, hogy Budapest egyre vonzóbb turisztikai célpont.  

A Budapest Airport idei átlagos forgalomnövekedése novemberig meghaladta a 12 %-ot, ami több mint kétszerese az európai átlagnak és ezzel egyike a leggyorsabban növekvő repülőtereknek a kontinensen. Csak az elmúlt egy évben 3 új légitársaság indított járatokat Budapestre és az egész évet tekintve 44 légitársaság összesen 100 útvonala volt elérhető a budapesti utasok számára. A Budapest Airport vezetése jövőre az ideit is meghaladó utasszámra számít.

Rovatok