Index Vakbarát Hírportál

Potencianövelős céget büntetett a GVH

2015. december 22., kedd 16:17

Újabb, termékének gyógyhatást hazudó étrend-kiegészítős céget bírságolt meg a Gazdaság Versenyhivatal. Ezúttal a Sextra és a Sextra Prosta nevű termékeket áruló Herbasziget Kft. kapott 8 729 900 milliós büntetést, amiért 2012-13-ban több tévés műsorban, reklámokban és a saját oldalán állította, hogy a potencianövelő és prosztatapanaszokra ajánlott kapszulái

Étrend-kiegészítőkre a jogszabály szerint ilyet nem lehet büntetlenül mondani, ráadásul abban sem volt teljesen őszinte a cég, hogy mi van a kapszulákban és hogy hogyan tesztelték azokat.

Súlyosbító körülménynek vette a GVH, hogy a termékeket egy olyan csoportnak árulták, akik az átlagosnál érzékenyebbek a problémájukkal kapcsolatos kereskedelmi kommunikációra, magyarul olyan problémákkal küzdenek, amikről nem nagyon szívesen beszélnek senkivel, viszont nagyon szeretnének tőle megszabadulni, úgyhogy könnyebben megvesznek ilyen dolgokat. Viszont a Herbasziget azóta már nem állítja azokat dolgokat termékéről, amit nem szabad, ami enyhítette kicsit a büntetését.

Rovatok