Index Vakbarát Hírportál

Győztek a fodrászok: mégsem kell online kassza

2015. december 30., szerda 07:56

A szépségiparban dolgozóknak nem kell online pénztárgépet használniuk, írta a Magyar Idők. Bár korábban ezt ígérték, hogy a fodrászok, műkörmösök, kozmetikusok kasszáit is be kell kötni a NAV-hoz, a szépségiparban dolgozók most mégis megússzák online pénztárgép nélkül.

Lázár János nyáron már közölte, visszalép a kormány attól a tervétől, hogy online pénztárgépeket vezessen be a fodrászatokhoz is, Orbán Viktor ugyanis ellenzi. Most a kormányközeli lap arról ír, hogy végképp letettek a dologról: a szépészeti szolgáltatók egy részének egyáltalán nem kell majd számolnia azzal, hogy a jövőben kötelezővé teszik számukra az online pénztárgép használatát.

A lap szerint a magyarázat annyi, hogy a szépségipari ágazat kisebb szereplői számára túl nagy terhet jelentene az online pénztárgépek alkalmazása, a nagyobb szalonokban viszont már működnek az adóhivatalhoz bekötött pénztárgépek.

Az adóhatóság persze ettől még ellenőrzi az ágazatot, hiszen gyakran előfordul csalás: tavaly félezer vizsgálatot végeztek, negyvenmillió forintnyi adóhiányt fedeztek fel, és 36 millió forint büntetést szabtak ki. Idén novemberig 450 eljárás zajlott le, 32 millió forint adóhátralékot tártak fel, és 60 millió forint büntetést szabtak ki.

Rovatok