Index Vakbarát Hírportál

Egy éve 2,7 milliárdért vett rózsadombi ingatlant az MNB, de még nem kezdett vele semmit

2016. január 6., szerda 07:41

Már több mint egy éve vette meg az MNB az MTA rózsadombi volt kémiai kutatóintézetét egyik alapítványának, de ott még mindig nem történik semmi, írta a Világgazdaság.

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kémiai Kutatóközpontjának épületét 2014. december végén a Magyar Nemzeti Bank (MNB) megvette 2,7 milliárd forintért. A tranzakció óta azonban nem látszódik, hogy bármi is történt volna az épülettel, a Pallas Athéné Domus Innovationis nevű MNB-alapítvány mindenesetre állítja, előkészítő szakaszban van egy európai mércével is kimagasló színvonalú rákkutatási és diagnosztikai központ létrehozása.

Az MNB az utóbbi években közel 50 milliárdot költött ingatlanokra. A belvárosi Eiffel Palace-t 18 milliárdért szerezte meg, az egykor a Luxus áruháznak helyet adó Vörösmarty téri Kasselik-házat közel 5 milliárdért, a volt Lónyay-villát a budai Várban 3,4 milliárdért, és ugyanitt még közel 2 milliárdért vett egy Úri utcai műemlék épületet is. De jutott 2,1 milliárd a budapesti, I. kerületi volt Várkert kaszinó épületére, 1,3 milliárd pedig egy svábhegyi villára is.

Rovatok