Index Vakbarát Hírportál

A brókercégeknek is tetszik a tőzsdére vitt olimpia ötlete

2016. január 15., péntek 08:04

A legnagyobb hazai tőzsdei forgalmazók, a Concorde, az Equilor és az Unicredit, valamint a Budapesti értéktőzsde is benne lenne, hogy a BOM tőzsdére vigye a 2024-es Budapesti Olimpiát. Persze ha lesz ilyen. A Világgazdaság kérdezett kicsit alaposabban rá Szalay-Berzeviczy Attila Heti Válaszban megjelent ötletére. Így kiderült, hogy a még meg nem nyert olimpiára még meg nem alapított cég 10 milliárd forintos alaptőkével indulna, ezt egészítenék ki a kisbefektetők, önkormányzatok és az állam részvényvásárlásai, és hogy a tervet a legnagyobb brókercégekkel együtt dolgozta ki a BOM

Mint az Szalay Berzeviczy Attila, a Budapesti Olimpiai Mozgalom elnöke és a BÉT korábbi vezetője a csütörtöki Heti Válaszban elmondta, a BOM egy tőzsdére vitt cégen keresztül szervezné a 2024-es budapesti olimpiát, ha jövőre azt Budapestnek ítéli a Nemzetközi Olimpiai Bizottság. 

Az olimpiát szervező cég csak 8 év után fizetne osztalékot, a számítások szerint viszont akkor sokat, a befektetők pedig egyenként maximum 100 ezer forinttal szállhatnának be az olimpiabizniszbe. A részvények 40-45 százalékát a lakosságnak szánná a BOM, a többit pedig az állam és az önkormányzatok vehetnék meg.

Rovatok