Index Vakbarát Hírportál

Klímás rabomobilokat vettünk

2016. január 20., szerda 16:19

Egészen furcsa közbeszerzésről adott hírt az MTI, ugyanis a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) sikerült a valós ár majdnem kétszeresére kiírnia közbeszerzést.

Új rabszállító autókat akartak ugyanis venni, de 25 autót nettó 349 millió forintra becsültek, azaz darabonként 14 millió forintért gondoltak volna beszerezni egy-egy 9 személyes kocsit. Igen ám, de csak nem sikerült ennyiért megvenniük az autókat. Ugyanis végül hárman is pályáztak, és a legolcsóbb ajánlat csak nettó 197 millió forint volt, azaz 7,88 millió forint autónként.

Ezért 25  darab 9 személyes , 2300 köbcentis, 125 lóerős motorral felszerelt klímás Opel Movano rabomobiljaink lesznek, ledes villogókkal. A budapesti Scorpio Kft. szállítja ezeket hat hónap alatt, pályázott még a hódmezővásárhelyi Tornádó International és a kecskeméti Hovány Kft. is. 

Egyébként az átalakítható, például halottaskocsinak is sokfelé használt Opel Movano listaára áfa nélkül leginkább 5,76 és 8,09 millió forint közt mozog , típustól függően.

Ön szerint mi történt?

  • 1082
    Megvolt, hogy kinek kell vinnie a nagy lóvét, csak be mert pofátlankodni valaki egy olcsóbb ajánlattal
  • 193
    Miről beszélünk, így is drága
  • 169
    A BvOP-nál egyszerű emberek dolgoznak, nem ismerik az autóárakat, pusztán csak hibázott valaki

Rovatok