Index Vakbarát Hírportál

Lassan egy éve van bukóban az orosz ipar

2016. január 25., hétfő 10:00

Decemberben már a tizenegyedik egymást követő hónapban csökkent az orosz ipari termelés éves összevetésben, a múlt év egészében is rosszul ment az orosz iparnak, elsősorban a feldolgozóipar kibocsátásának a zuhanására esett a termelés - írja az MTI.

Az orosz statisztikai hivatal hétfőn ismertetett adatai szerint a decemberi ipari termelés 4,5 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól. Novemberben ennél kisebb, 3,5 százalékos volt a csökkenés. Két éve decemberben az orosz ipari termelés még 3,9 százalékkal nőtt éves szinten.

Tavaly decemberben 7 százalékkal nőtt az orosz ipari termelés novemberhez képest, amikor 0,2 százalékkal csökkent az előző hónappal összevetve. A statisztikai hivatal hétfőn arról is beszámolt, hogy nem végleges számítások szerint tavaly 3,4 százalékkal csökkent az ipari termelés. Ezen belül

Az orosz gazdaság már egy ideje elég nagy bajban van a csökkenő olajárak miatt. Egy év alatt 3,5 fél százalékkal csökkent a gazdasági teljesítményük. Idén még durvább visszaesést várnak. Putyin egyelőre sikerrel tolta a szegényedés miatti belföldi elégedetlenséget a nyugati világra.

De muszáj lenne minél hatékonyabban több lábra állítani a gazdaságukat, mert jó időre vége a magas olajárak miatti orosz bőségnek. Kudrin volt pénzügyminiszter, Putyin tanácsadója szerint az összeomlás szélére kerül az országuk, ha az olaj ára tartósan 35 dollár alatt marad. Bővebben erről itt írtunk.

Rovatok