Index Vakbarát Hírportál

Pert vesztett a Közgép a Kúrián

2016. január 27., szerda 10:49

Alaptalanul kifogásolta a Közgép Zrt., hogy más nyerte  a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás hulladékgazdálkodási rendszerének tervezésére és kivitelezésére kiírt közbeszerzést - írja közleményében a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB).

A Kúria jogerős ítéletben mondta ki, hogy

a Közbeszerzési Döntőbizottság helyesen döntött, amikor elutasította a Közgép kifogásait, amely a nyertes ajánlattevőt kizárta volna az eljárásból.

A Közgép közel 800 millió forinttal nagyobb összegért végezte volna el a munkát, mint a nyertes pályázó. Simicska Lajos cége az ítélet szerint többek között alaptalanul kifogásolta, hogy

A Kúria kimondta, hogy a Közgép Zrt. kifogásai a nyertes céggel szemben egyetlen pontban sem állják meg a helyüket. A Kúria ítélete jogerős, további jogorvoslatra nincs lehetőség. 

Nem ez az első peres ügy a Közbeszerzési Döntőbizottság és a Közgép között, egyszer már perelt a cég, amikor a KDB azzal vádolta meg Simicskáékat, hogy egy pályázatban adatokat hamisítottak, ezért minden közbeszerzésből kizárta.  Akkor, decemberben a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság a Közgép javára döntött, bár ez az ítélet még nem jogerős, vagyis megállapította, hogy nem hamisítottak adatokat a közbeszerzésekből kizárni pedig nem lehet a céget. 

Rovatok