Index Vakbarát Hírportál

Véget ért a szociális tűzifaprogram

2016. február 19., péntek 12:03

Befejeződött a szociális tűzifaprogram a miskolci székhelyű Északerdő Erdőgazdasági Zrt.-nél, amely 193 Borsod-Abaúj-Zemplén megyei önkormányzattal kötött szerződést. A települések összesen mintegy 18 ezer köbméter tűzifát vásároltak a cégtől – közölte Zay Adorján, a társaság vezérigazgatója az MTI-vel pénteken.

A vezérigazgató elmondta: a községek, kisvárosok eltérő mennyiségeket igényeltek, volt olyan település, amely csupán kettő, de akadt olyan is, amely több mint 750 köbméter tüzelőt vett át.

Megjegyezte, elsősorban tölgy-, cser- és bükkfát értékesítettek, a program teljesítésében a társaság mind a 14 erdészeti igazgatósága részt vállalt, és bár a januári enyhe, csapadékos időjárás sok helyen nehezítette a termelést és a szállítást, végül minden önkormányzat időben hozzájutott a tüzelőhöz. Emlékeztetett arra: a Belügyminisztérium által meghirdetett programban az ötezer lélekszám alatti települések vehettek részt, a kormány összesen hárommilliárd forintot fordított a szociális tüzelőanyag támogatásra ezen a télen.

Rovatok