Index Vakbarát Hírportál

Egy ember vagyonosodását vizsgálja a NAV

2016. április 13., szerda 06:47

De nem tudni, hogy kiét. Tállai András, az adóhatóság vezetője múlt héten jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy csupán egy adófizető vagyonosodását vizsgálja a NAV, írja szerdai számában a Magyar Nemzet. A lap korábban ebben a témában közérdekű adatigényléssel fordult a hatósághoz, és akkor azt válaszolta a hatóság, hogy nem áll rendelkezésükre ilyen adat. 

Az MN szerint tavaly az első negyedévben még vélhetően több száz ilyen vizsgálat zajlott. Ekkoriban még egyébként Vida Ildikó vezette az adóhatóságot, akit a Magyar Nemzet tulajdonosához, Simicska Lajoshoz közeli személynek tartanak. 

A lap szerint tavaly novemberig 1100 eljárást indított a NAV, 900 esetben indokoltan. Ezekből összesen 19,5 milliárd forint bevételhez jutottak, tehát ennyitől esik el az adóhatóság. 

2015 tavaszán a NAV egyébként vizsgálni kezdte Habony Árpádot. A bejelentett munkahely nélküli miniszterelnöki főtanácsadó vagyonosodása azután szúrt szemet az adóhatóságnak, hogy Simicska Lajos látványosan összeveszett Orbán Viktorral. 

Rovatok