Index Vakbarát Hírportál

Kilencmilliárdos programot indít a kormány a digitális analfabétizmus ellen

2016. április 14., csütörtök 12:12

Közel 9 milliárd forintos keretösszeggel indul program a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében a lakosság digitális készségének fejlesztésére - írja az MTI Cseresnyés Péterre, a munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárra hivatkozva.

Cseresnyés csütörtökön beszélt a programról egy budapesti  konferencián.  A  felnőtt lakosság digitális írástudásának fejlesztését célzó  kezdeményezés konzorciumban valósul meg a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal (NSZFH) vezetésével, a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség és az NGM együttműködésében, mondta.

A programra azért van szükség, mert egyre fontosabb lesz a dolgozók digitális készsége: egy tanulmány szerint az ipari vállalatok 85 százaléka fogja digitalizálni folyamatait 2020-ra. Kara Ákos, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára szerint lassan minden álláshely betöltéséhez szükség lesz valamilyen szintű digitális készségre, miközben Magyarországon a 16-74 év közöttiek ötöde nem használt internetet 2015-ben. Ezért van szüksége a digitális készségeket fejlesztő kormányzati intézkedésekre, így a most induló projektre is.

Rovatok