Index Vakbarát Hírportál

Nyártól egyenesen Koreába repülhetünk Budapestről

2016. április 14., csütörtök 16:21

A nyári szezonban közvetlen charterjáratokat indít az Asiana Airlines Budapest és Szöul Incheon repülőtere között, írja a Budapest Airport sajtóközleményében. A Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Magyar Turizmus Zrt. és a Budapest Airport közös projektjének köszönhetően egyelőre heti egy járat közlekedik majd, bár a szakértők szerint ennél akár nagyobb is lehet az igény.

A nyári utazási csúcsidőszakban egy héten egyszer fordulnak az Asiana Airlines Boeing 777-es óriásgépei Budapest és Dél-Korea fővárosa, Szöul között. Magyarországon az elmúlt öt évben megtriplázódott a koreai látogatók száma, így 2015-ben már meghaladta a 100 ezres létszámot. A légi utasok esetében 10 százalékkal nőtt az ázsiai országból érkezők száma az elmúlt évben. Ezek a statisztikák jól mutatják a meglévő igényt a közvetlen járatra a két ország között.

Magyarországot és Dél-Koreát gazdasági téren is erős szálak kötik össze, hiszen több koreai nagyvállalat jelentős szereplője a hazai feldolgozóiparnak: egyebek mellett a Samsung elektronikai és a Hankook gumiipari cég az elmúlt években több mint 2 milliárd dollárt fektetett be Magyarországon, és együttesen mintegy 10 ezer embert foglalkoztatnak.

Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója az Asiana Airlines bejelentése után elmondta: „A Külügyminisztériummal és a Magyar Turizmus Zrt.-vel közösen nagyon keményen dolgoztunk, hogy megvalósuljon az új charter-járat az Asiana légitársasággal. Az Air China pekingi járatának elindítása tavaly az első fecske volt a közvetlen ázsiai járatok újraindulásában 2012 óta. Biztosak vagyunk benne, hogy a mostani bejelentést további kapacitásbővítés követi majd Korea irányába a következő években.”

Rovatok